Прокуратурата все по-често взема под специален надзор шумни разследвания. Така след

...
Прокуратурата все по-често взема под специален надзор шумни разследвания. Така след
Коментари Харесай

Новата прокурорска мода - дела под специален надзор

Прокуратурата все по-често взема под специфичен контрол шумни разследвания. Така след следствието за рецесията в Перник, инспекциите за язовирите и за боклука, в този момент към листата бяха прибавени нови две - убийството в Галиче и гибелта на футболния почитател в Солун. 

" По предписание на основния прокурор Иван Гешев Върховната касационна прокуратура взе на специфичен контрол делото за осъщественото на 11.01.2020 година в с. Галиче убийството на 18-годишната Андреа ", оповестява държавното обвиняване. Припомня се, че на проведената в понеделник среща с премиера и бащата на жертвата основният прокурор е поел ангажимент и след това издал заповед, с която разпоредил на административните ръководители на прокуратурите да извършат инспекция на следствията по две и повече досъдебни производства против еднакъв обвинен, какъвто е казусът с обвинения за убийството.

Изобщо не излиза наяве какво тъкмо постанова подобни дело да е под специфичен контрол в случай, че локалните Министерство на вътрешните работи и прокуратурата твърдяха, че всичко е ясно и потвърдено. 

И досега няма каквото и да е пояснение и какво тъкмо значи въпросният контрол, както и по какъв аршин се сортират следствията. 

Със заповед отново на основния прокурор Върховната касационна прокуратура взела на специфичен контрол и делото за убития на 05.01.2020 година в гр. Солун български жител Тоско Бозаджийски. Досъдебното произвеждане е формирано на 21.01.2020 година с разпореждане на прокурор от Софийска градска прокуратура във връзка изпратени материали от клуб „ Ботев – Пловдив “ за това, че на територията на Република Гърция в гр. Солун съзнателно е умъртвено лице с българско поданство. С разпореждане на основния прокурор следствието по досъдебното произвеждане е предоставено на Национална следствена работа.

От държавното обвиняване напомнят, че на среща в Министерски съвет от 20.01.2020 година с министър-председателя Бойко Борисов и бащата на убитото лице главният прокурор Иван Гешев поел ангажимент да сезира Софийска градска прокуратура, която да реши налице ли са данни за формиране на досъдебно произвеждане на територията на България.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР